0 comments

Elektrolyter är ett viktigt tillskott för dig som bland annat följer en ketogenkost eller tränar och svettas mycket. De hjälper dig att bevara en bra vätskebalans i kroppen när du svettas mycket, det är varm eller om du har magproblem och andra sjukdomar. 

Läs mer om fördelarna med elektrolyttillskott här. Här nedan listar vi våra 5 favoriter på marknaden just nu. 

Topplista

 1. Keto Boost Electrolytes – Bästa elektrolyttillskott enligt konsumenter

5,0 stjärnor

Keto Boost Electrolytes är ett tillskott i pulverform som innehåller grönt te. Grönt te är en ingrediens som vanligt förekommer i tillskott, speciellt fettförbrännande tillskott. Det kan hjälpa vid viktnedgång och motverkar även oxidativ stress. 

Detta tillskott passar dig med lågkolhydratkost eller ketogendiet. Det är en fettförbrännare som innehåller både vitaminer och mineraler. En förpackning innehåller 34 doser.

Keto Boost Electrolytes innehåller bland annat Vitamin C, Vitamin B6 och natrium. Dessa vitaminer och mineraler bidrar bland annat till att celler, nervsystemet och immunsystemet fungerar som det ska. 

Du kan ta det här tillskottet vilken tid på dygnet som helst. Blanda en skopa pulver i en shaker tillsammans med 4–5 dl vatten och se till att skaka väl. Det här är den rekommenderade dagliga dosen detta ska inte överskridas då pulvret kan vara laxerande. 

 • Innehåller vitaminer och mineraler
 • 34 doser per förpackning
 • Fettförbrännande effekt
 1. Electrolyt Plus – Bästa elektrolyttillskott efter träningspass

5,0 stjärnor

Electrolyt Plus är ett tillskott i kapslar som är perfekt att ta efter svettiga träningspass. Produkten innehåller viktiga salter som försvinner under svettiga träningspass. Det innehåller bland annat klorid, magnesium och natrium som bidrar till att behålla en normal elektrolytbalans. 

Ta 2 tabletter efter träningspasset med vatten. En burk innehåller 180 tabletter och är därmed ett av alternativen på marknaden som räcker längst. 

Electrolyt Plus är även vegansk och passar dig som är vegetarian eller vegan.

 • Innehåller klorid, magnesium och natrium
 • Veganskt alternativ
 • Räcker länge
 1. Pureness Elektrolytpulver – Bästa elektrolyter för dig som tränar

5,0 stjärnor

Pureness Elektrolytpulver är ett tillskott i pulverform som finns i 3 olika smaker: citron/lime, mango/apelsin och skogsbär. Produkten är helt vegansk och även sockerfri och är därför ett rent alternativ för dig som inte vill ha några extraingredienser. 

Detta tillskott fungerar som en vätskeersättning vilket är perfekt för dig som tränar och svettas mycket, exempelvis under varma sommardagar. 

En förpackning innehåller 240 gram pulver. Vid köp får du med en doseringssked som motsvarar 5 gram. Du tar en sked elektrolytpulver och blandar det i ett glas vatten. Du kan dricka tillskottet 1–4 gånger om dagen utefter behov. 

Produkten innehåller bland annat även organiskt svavel och C-vitamin som arbetar för att bygga upp kroppens strukturer och skydda cellerna. 

 • Veganskt alternativ
 • Sockerfritt
 • Innehåller organiskt svavel och C-vitamin
 • 3 smaker att välja bland
 1. XLNT SPORTS Rehydrate – Bästa eletrolyttillskott innan uthållighetsträning

4,8 stjärnor

XLNT SPORTS Rehydrate är ett kosttillskott i kapselform som bidrar till en god vätske- och saltbalans. Produkten innehåller bland annat kalcium och kalium som bidrar till en normal muskelfunktion samt magnesium som bidrar till minskad trötthet. 

Rehydrate underlättar även vid träning då den arbetar för att bevara din uthållighetsprestationen, något som är perfekt under uthållighetsträning. 

En burk innehåller 120 kapslar som motsvarar 30 doseringar. Ta 1–4 kapslar tillsammans med vatten cirka 60 minuter innan ditt träningspass. Detta är ett effektivt och prisvärt kosttillskott främst då du kan köpa fler burkar till ett reducerat pris. 

 • Innehåller kalcium och kalium
 • Köp fler burkar till ett reducerat pris
 • Innehåller magnesium
 • För användning innan uthållighetsträning

5. Better You elektrolytpulver – Bästa kombinationsprodukt inom hälsa

4,5 stjärnor

Better You elektrolytpulver är ett smart alternativ för dig som behöver återställa din vätskebalans. Tillskottet är tänkt för dig som tränar och svettas mycket, och bidrar även till minskad trötthet. 

Det här elektrolytpulvret innehåller bland annat kalcium, magnesium och kalium – några av de viktigaste elektrolyterna i våra kroppar. Better Yous elektrolyter innehåller även kokosvattenpulver som gör det möjligt för kroppen att ta upp elektrolyterna på bästa sätt. 

Tillskottet kommer i citronsmak och en burk innehåller 150 gram pulver. Blanda en skopa pulver med 500 ml vatten och skaka i en shaker. Drick vid behov, främst när du svettas mycket. 

 • Innehåller kalcium, magnesium och kalium
 • Innehåller kokosvattenpulver för bättre upptagning

Vilket elektrolyttillskott är bäst för dig?

Det finns flera olika varianter av elektrolyttillskott och därför även en del att tänka på vid köp. Vid val av elektrolyttillskott är det bra om du ställer dig följande frågor:

 1. Vilka andra tillskott och tillsatser innehåller elektrolyttillskottet?
 2. Vilken typ av elektrolyttillskott är rätt för dig?
 3. Är det en prisvärd produkt?
 1. Vilka andra tillskott och tillsatser innehåller elektrolyttillskottet?

När du köper ett tillskott är det även vanligt att produkten innehåller andra tillsatser och tillskott. 

Flera produkter i vår topplista innehåller olika salter och mineraler som bland annat kalcium, kalium och magnesium. Dessa bidrar till en normal muskelfunktion vilket även är viktigt för dig som tränar. När du svettas, svettas du nämligen ut viktiga salter som finns i kroppen.

Klacium, kalium, magnesium och klorid är några av de viktigaste elektrolyterna i kroppen. Därför är det bra om elektrolyttillskottet du väljer innehåller dessa. Om produkten innehåller kokosvatten eller kokosvattenpulver är det ett stort plus. Främst för att det hjälper kroppen att ta tupp elektrolyterna på bästa sätt. 

 1. Vilken typ av elektrolyttillskott är rätt för dig?

Elektrolyttillskott är något som förekommer i kapselform, brustablett och pulverform. Produkter i pulverform kommer även med olika smaker, detsamma gäller brustabletter som löses upp i vatten. 

Det kan vara en bra idé att kika på recensioner och se om andra användare kommenterat smaken. Om du brukar ha svårt för smaker är kapslar eller ett smakfritt pulver/brustabletter ett bra alternativ. 

 1. Är det prisvärd produkt?

Det finns många olika typer av elektrolyttillskott och alla till olika pris. Du kan själv ta reda på om en produkt är prisvärd eller inte. Det gör du genom att ta reda på hur många kapslar/gram pulver du får och hur länge produkten räcker. Därefter kan du även räkna ut kostnaden per dag. 

Kombinationsprodukter är något som brukar vara lite dyrare. Det behöver däremot inte vara en nackdel. Kombinationsprodukter är ett prisvärt alternativ om du funderar på att köpa flera tillskott, det är vanligt att det är dyrare att köpa alla tillskott separat. 

Vanliga frågor:

 1. Vad är elektrolyter?

Elektrolyter arbetar för att bevara en bra vätskebalans i kroppen. De viktigaste elektrolyterna i kroppen är magnesium, natrium, kalcium och kalium.

Dessa mineraler har flera funktioner som att hålla ett bra blodtryck, bra muskelfunktion och gör så att nervsystemet fungerar som det ska. Ibland kan kroppen få brist på elektrolyter bland annat när vi tränar, svettas mycket eller vid magproblem. 

 1. Varför ska man ta elektrolyttillskott?

Både vätskebalansen och elektrolytbalansen har en stor betydelse i vår kropp och hälsa. Elektrolyter bidrar till en minskad trötthet och är ett bra alternativ för dig som tränar mycket och går på en lågkolhydrats- eller ketogenkost. 

Elektrolyttillskott bidrar med viktiga salter som försvinner när du svettas under hårda träningspass och fungerar även som en vätskeersättning.

 1. När ska jag ta elektrolyttillskott?

Elektrolyttillskott är något du kan ta innan, under eller efter träningspasset. Genom att ta ett elektrolyttillskott hjälper du till att bevara vätskebalansen vilket är mycket viktigt under varma och svettiga sommardagar eller när du tränar hårt. 

Med hjälp av elektrolyttillskott förhindrar du kroppen från att torka ut. Beroende på produkt och hur många gram en kapsel består av varierar doseringen av produkten. Det dagliga intaget brukar vanligtvis ligga på 1–4 kapslar. Kom dock ihåg att elektrolyttillskott inte är ett substitut mot att dricka ordentligt med vatten, utan snarare ett komplement.

About the Author

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Hälsokost 4 Life