0 comments

Att ta NMN och NAD+ tillskott är något som blivit mycket vanligare och det är främst på grund alla dess fördelar. NMN och NAD+ sägs bland annat förbättra produktionen av insulin, själva insulinaktiviteten och mycket mer. 

Tillskotten hjälper bland annat till att reparera och skydda cellerna och fördröjer även åldringsprocessen. Läs mer om skillnaden mellan NMN och NAD+ tillskott och varför du bör ta det här. 

Det finns många olika produkter att välja bland och vi listar våra 5 favoriter på marknaden just nu. 

Topplista

 1. Tru Niagen NAD+ – Bästa NAD+ tillskott enligt konsumenter

5,0 stjärnor

Tru Niagen NAD+ är kapslar som producerar molekylen NAD+ i din kropp. Detta kosttillskott bidrar med att minska tröttheten och utmattningen som kan uppstå vid brist på NAD+. Konsumenter förklarar hur detta tillskott gett dem mer energi och ork efter användning. 

Detta kosttillskott bidrar till energibildningen i kroppen och bevarar normala slemhinnor och hud. Tru Niagen NAD+ bidrar till din hälsa genom att motverka åldrande och oxidativ stress. Du bör ta en kapsel om dagen, allra helst vid samma tidpunkt varje dag. 

Detta är ett mycket högkvalitativt och effektivt kosttillskott som bidrar till god cellreparation.

 • Minskar blodsockernivåerna
 • Bidrar till god cellreperation
 • Mycket uppskattat av konsumenter
 1. Ultra Pure Sublingual NMN – Bästa NMN i pulverform 

4,5 stjärnor

Ultra Pure Sublingual NMN är ett snabbverkande tillskott i pulverform som blir till NAD+ i kroppen. Pulvret är inte smaksatt vilket är perfekt för dig som vanligtvis kan ha problem för vissa smaker. Detta pulver lägger du direkt under tungan och det absorberas direkt till dina blodkärl. 

Denna produkt bromsar åldringsprocessen och bevarar både livskraft och styrka i kroppen. Konsumenter förklarar att de upplever sig vara mer energifyllda och känner sig yngre med Sublingual NMN. 

Det här är ett lämpligt val för dig som är vegetarian och/eller vegan. Denna snabbverkande produkt är även perfekt för dig som vill ha ett tydligt resultat. Vid träning, hjälper NMN exempelvis cellerna med att skapa energi i dina muskler. 

 • Snabbverkande
 • Lämplig för vegetarianer och veganer
 • Ej smaksatt
 1. NAD + Cell Regenerator – Bästa NAD+ inom skönhet

4,0 stjärnor 

NAD+ Cell Regenerator är ett effektivt tillskott av NAD+ i kapselform. Det är ett utmärkt tillskott för dig som vill fördröja åldersprocessen. Konsumenter upplever att de fått slätare hud och mindre grå hårstrån. 

Detta kosttillskott bidrar även till mer energi och snabbare återhämtning. NAD+ Cell Regenerator bidrar också till en hälsosam och normal produktion av energi i cellerna. 

En burk innehåller 30 kapslar och du bör ta en kapsel om dagen. Det går bra att ta både i samband med mat och utan. Kapslarna är även vegetariska vilket gör dem till ett bra val för dig som är vegetarian. 

 • En burk räcker en månad
 • Vegetarisk produkt
 • Fördröjer åldersprocessen
 • Bidrar till normal produktion av energi i celler
 1. Youth & Earth NMN – Bästa NMN tillskott för dig som tränar

4,4 stjärnor

Youth & Earth NMN är kapslar som är både gluten- och sojafria. Det är ett pålitligt tillskott för dig som vill fördröja åldringsprocessen och öka energinivån i kroppen. Denna produkt hjälper dig att bevara en elastisk och slät hud. Det är även utmärkt för dig som tränar då NMN förvandlas till NAD+ som bidrar till muskelåterhämtning och förbättrar musklernas prestanda. 

Denna produkt fungerar bäst om den tas på morgonen på tom mage. Doseringen av Youth & Earth NMN varierar beroende på hur gammal du är och hur mycket du väger. Se till att läsa doseringsrekommendationerna utifrån din kropp. 

Utöver det är denna produkt även vegetarisk och vegansk. 

 • Glutenfria och sojafria kapslar
 • Doseringsrekommendationer utifrån ålder och vikt
 • Passar dig som tränar eller vill fördröja åldringsprocessen
 • Kapslarna är ej smaksatta
 1. Life Extension NAD+ – Bästa NAD+ för ökad prestanda

3,6 stjärnor

Life Extension NAD+ är en vegetabilisk kapsel som bidrar till minskad trötthet och utmattning. Denna produkt förbättrar energiproduktionen i cellerna och ökar din prestanda vilket är perfekt för dig som tränar mycket eller har koncentrationssvårigheter. 

Konsumenter förklarar hur denna produkt fått dem att känna sig piggare och mer energifyllda. 

Det rekommenderas att du tar en kapsel om dagen. En burk innehåller 30 kapslar och en kapsel innehåller 300 mg NAD+. 

 • Vegetabiliska kapslar
 • Bidrar till minskad trötthet och utmattning
 • Bra för dig som tränar och har koncentrationssvårigheter

Vilket NMN och NAD+ tillskott är bäst för dig?

Valet av både NMN och NAD+ tillskott kan vara svårt eftersom det finns mycket att välja bland. Däremot är det bra om du ställer dig följande frågor:

 1. Vilka andra tillskott och tillsatser innehåller produkten?
 2. Vad är smaken och lösningen av produkten?
 3. Vad är priset?
 4. Bör jag ta NMN eller NAD+?

1. Vilka andra tillskott och tillsatser innehåller produkten?

NMN och NAD+ är två tillskott som går utmärkt att ta tillsammans. Det är två molekyler som spelar en stor roll i vår kropp, främst i cellerna. När du köper olika kosttillskott är det vanligt att de även innehåller andra tillsatser och tillskott. 

Innan du köper en produkt är det bra att fråga sig själv vad du egentligen är ute efter. Är det en produkt som endast består av NMN eller NAD+ eller är du ute efter en produkt som även innehåller andra nödvändiga tillskott, som vitaminer eller mineraler? 

Om en produkt innehåller andra tillskott och tillsatser kan det vara ett plus då du inte behöver tänka på att köpa något av dessa tillskott separat. 

2. Vad är smaken och lösningen av produkten?

Både NMN och NAD+ tillskott kommer i både kapsel och pulverform. Kapslar brukar vanligtvis inte vara smaksatta men det kan olika pulver vara. 

Innan du testat en produkt är det svårt att veta om du tycker om smaken eller inte. Ett bra tips är därför att kika en extra gång på recensioner av produkten och se om någon kommenterat smaken. 

Om du vanligtvis har problem med smaker när det kommer till tillskott är det ett bra alternativ att välja ett smakfritt tillskott. Dessa varianter förekommer i både pulverform och kapselform. 

3. Vad är priset?

Det finns många olika varianter av NMN och NAD+ tillskott. Priserna varierar stort, främst beroende på om det är en kombinationsprodukt eller inte och hur många kapslar eller gram pulver du får. 

Du tar enkelt reda på hur prisvärd produkten är genom att se hur många kapslar du får och genom att räkna ut hur länge produkten räcker. Därefter räknar du ut kostnaden per dag. Det finns billigare varianter utav NMN och NAD+ tillskott men även dyrare. 

4. Bör jag ta NMN eller NAD+?

NMN omvandlas till NAD+ genom kemiska reaktioner i cellerna. Både NMN och NAD+ är två kosttillskott som har visat bäst resultat när det kommer till att bromsa åldersprocessen. 

Genom att ta NMN-tillskott ökar du även dina NAD+ nivåer vilket du också gör när du tar NAD+ tillskott. 

När du tar NMN tillskott är alltså målet att öka dina NAD+ nivåer. Däremot är NAD+ en större molekyl som ibland inte fungerar så effektivt via kapslar och fungerar bättre vid NAD+ injektioner. 

Nackdelen med att ta NAD+ tillskott istället för NMN är att NAD+ bryts ner av matsmältningsenzymerna i tarmen. Däremot kan NAD+ i blodet brytas ner till bland annat adenosin som därefter kommer in i cellerna. 

NMN absorberas mycket snabbt från tarmen till blodcirkulationen och sedan vidare till olika celler. NMN är ett steg längre bort i NAD+ processen men det omvandlas direkt till NAD+ i cellerna. 

Ett bra alternativ är att ta båda tillskott tillsammans då de arbetar hårdare för att bidra till cellmetabolismen. Processen går då också snabbare. 

Vanliga frågor:

1. Vad är NMN och NAD+?

NMN är en molekyl som naturligt produceras i våra kroppar. Det är även en företrädare till en annan molekyl som kallas för NAD+. I våra celler omvandlas sedan NMN till NAD+ genom kemiska reaktioner. Du kan inte få en utan den andra helt enkelt. 

NMN förekommer även naturligt i olika saker vi äter som broccoli eller avokado. NMN och NAD+ tillskott ökar din energinivå vilket kan få dig att prestera bättre och fördröjer även åldringsprocessen. Det skyddar och reparerar celler men ser också till att energiproduktionen i cellerna fungerar normalt. 

2. Varför ska man ta NMN och NAD+?

NMN och NAD+ är två tillskott som hjälper cellmetabolismen i våra kroppar. Vid brist på NAD+ är det lätt att du känner dig energilös och utmattad. Det är även vanligt att gå upp i vikt och få ett försämrat blodflöde. 

NMN och NAD+ är något som bland annat gynnar personer med mitokondriella sjukdomar samt fördröjer åldrandeprocessen. Det får din kropp att både kännas och se yngre ut. Du får mer energi och ork vilket är perfekt vid hård träning. Främst för att det hjälper vid muskelåterhämtning och vid musklernas utveckling. Dessa är även tillskott som kan förbättra koncentrationen vilket också är viktigt under träning. 

NMN och NAD+ har bland annat påverkat ämnesomsättning positivt hos personer som är överviktiga. Molekylerna bidrar till kroppens produktion av insulin och även mycket till insulin aktiviteten. De hjälper dig även att bevara en slät och elastisk hud. 

3. När ska jag ta NMN och NAD+?

Genoma att förse din kropp med NMN och NAD+ tillskott får din kropp ta del av många fördelar. Fördelar som ökad prestanda, mer energi och en fördröjd åldringsprocess. 

Doseringen av dessa två tillskott varierar beroende på produkt och hur många mg en kapsel innehåller. Följ doseringsrekommendationerna noga och se till att inte överskrida gränsen som vanligtvis brukar ligga på 1 kapsel om dagen. 

About the Author

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Hälsokost 4 Life