0 comments

D-vitamin tillskott är något som hjälper många under vinterhalvåret. Vid brist på D-vitamin är det vanligt att du känner dig svag och kan ibland få värk i olika delar av kroppen. Läs mer om varför du bör ta Vitamin D-tillskott här.

Det finns många olika produkter att välja bland och vi listar våra 5 favoriter bland D-vitamin tillskott på marknaden just nu. 

Topplista

 1. D3-vitamin, 5000 IE – Bästa Vitamin D-tillskott enligt konsumenter

5,0 stjärnor

D3-vitamin, 5000 IE är kapslar som är perfekta att ta som tillskott under vinterhalvåret. Detta tillskott bidrar till en hälsosam nivå av kalcium och fosfor samt minskar trötthet och hjälper vid utmattning. Kapslarna är mycket effektiva och ett flertal konsumenter har förklarat hur de känner sig mycket piggare tack vare denna produkt. 

Ta en kapsel om dagen i samband med måltid. En burk innehåller 90 kapslar och räcker därför i tre månader. Med dessa behöver du inte förlita dig på tillräcklig sol eller kost för en hälsosam D-vitamin nivå. 

5000 IE innehåller 125 µg vitamin D3, vilket mer än väl täcker det rekommenderade dagliga intaget för alla åldrar. 

 • Prisvärda kapslar
 • Uppskattat av konsumenter
 • En burk räcker 3 månader
 • Innehåller 125 µg vitamin D3
 1. Vitamin D3 5000 IU med K-vitamin – Bästa kombinationen av D-vitamin och K-vitamin

5,0 stjärnor

Vitamin D3 med K-vitamin är kapslar som bidrar till immunförsvarets normala funktion. Dessa kapslar innehåller även K-vitamin som har en viktig funktion i levern och bidrar till en normal blodkoagulation. Detta tillskott är dessutom fritt från vete, mjölk och soja och är ett bra alternativ för dig som har allergier. 

Doseringen är en kapsel om dagen. Om du känner att kapseln är svår att svälja, går den att öppna och sedan strö över mat eller i dryck. 

Vitamin D3 med K-vitamin är en högkvalitativ kombinationsprodukt som passar personer med känslig mage eller allergier. Även denna produkt innehåller 125 µg vitamin D3 och uppfyller även det dagliga rekommenderade intaget av K-vitamin. 

 • Innehåller K-vitamin
 • Uppskattat av konsumenter
 • Går att sälja eller strö över mat eller i dryck
 • En kapsel uppfyller rekommenderat dagligt
 1. D3 Vitamin gummies – Bästa tuggtabletter med vitamin-D

5,0  stjärnor

D3 Vitamin gummies är tuggtabletter som är perfekta att ta under det mörka vinterhalvåret. Detta är en högdoserad produkt som innehåller 4000 IE, eller 100 µg. Det är tillräckligt för att en tablett ska hjälpa dig att få i dig optimala mängder D-vitamin. 

Konsumenter förklarar att de känner sig piggare vid intag av detta kosttillskott och att smaken är uppfriskande. Dessa tuggtabletter bör inte konsumeras av personer under 18. Du tar en tablett om dagen och den ska tuggas, inte sväljas. På så sätt blir även tabletterna väldigt smidiga att ta med sig eftersom du inte behöver vatten eller shaker. En burk innehåller 120 gummies och räcker ungefär i 4 månader. 

Tuggtabletterna kommer i en citronsmak är även sockerfria vilket gör dessa till ett hälsosamt alternativ. 

 • Prisvärd produkt, fler burkar till bättre pris
 • Effektiva och högdoserade
 • Smidiga att ta med sig

4. Core Vitamin D3 – Bästa kombinationsprodukt inom hälsa

4,7 stjärnor

Core Vitamin D3 är ett högdoserat tillskott i kapselform som bidrar stort till immunsystemet. Detta är en effektiv och högdoserad produkt som innehåller 5000 IE eller 125 µg. Genom att ta en kapsel får du i dig 5000 IE D-vitamin vilket är hela dagens behov oavsett din ålder.

Dessa kapslar innehåller även kolin som bidrar till en normal fettomsättning i cellerna. Kolin bidrar också till en god inlärnings- och prestationsförmåga samt gör det lättare att ta upp kalcium. 

En burk innehåller 120 kapslar. Du bör ta en kapsel om dagen i samband med måltid. Konsumenter är mycket nöjda och då de anser att kapslarna är enkla att svälja. 

Core Vitamin D3 är en högdoserad, effektiv och prisvärd produkt då du kan köpa burken i flera storlekar. Produkten finns i burkar med 120, 240 eller 360 kapslar. 

 • Innehåller kolin som bidrar till normal fettomsättning i cellerna
 • Hög dos vitamin D
 • Kan köpas med 120, 240 eller 360 kapslar

5. Vitamin D 200 kapslar – Bästa kapslar för dig som tränar

4,7 stjärnor

Vitamin D är ett kosttillskott i kapselform. De högdoserade kapslarna innehåller 4000 IU eller 100 µg vilket är tillräckligt för att nå goda nivåer av D-vitamin. Konsumenter förklarar att de känner sig mycket piggare efter användning. 

Dessa tillskott är ett bra alternativ för dig som tränar då de arbetar för att hålla ben och leder starka. Ta en kapsel om dagen, helst i samband med måltid. Kapslarna är små vilket gör dem smidiga att svälja. En burk innehåller 200 kapslar vilket räcker i ungefär ett halvår. 

Detta är effektiva och prisvärda kapslar som bidrar stort till din allmänna hälsa. 

 • Högoserade, innehåller 100 µg
 • Små kapslar som är enkla att svälja

Vilket Vitamin D-tillskott är bäst för dig?

För att hitta det bästa vitamin D-tillskott som passar dig bäst är det bra om du ställer dig följande frågor:

1. Vilka andra tillskott och tillsatser har Vitamin D?

2. Ska jag ta Vitamin D i kapsel eller tuggtablett?

3. Är det en prisvärd produkt?

 1. Vilka andra tillskott och tillsatser har Vitamin D?

Det är mycket vanligt att att Vitamin D-tillskott innehåller andra tillskott som exempelvis K-vitamin, vilket produkter i denna topplista gör. 

K-vitamin har en viktig funktion i levern och bidrar till en normal benstomme precis som vitamin D. Många personer uppskattar ett kombinationstillskott. Om du väljer D-vitamin med K-vitamin behöver du inte köpa ett extra tillskott. 

 1. Är produkten i kapselform eller tuggtablett?

Det finns många olika typer av D-vitamin tillskott. Du kan bland annat hitta produkten som kapsel och tuggtablett. Kapslarna sväljs hela medan tuggtabletterna ofta påminner om en godis.

Båda alternativen ger dig en hög dos D-vitamin så det handlar helt om vad du som individ föredrar. 

 1. Är det en prisvärd produkt?

Priserna kan variera stort för tillskott, speciellt om det exempelvis är en kombinationsprodukt. Då ska du även ha i åtanke att det kan vara mer prisvärt att köpa en kombinationsprodukt istället för varje tillskott var för sig. 

För att ta reda på om en produkt är prisvärd är det bra om du ser över hur många kapslar du får, hur länge produkten räcker och sedan kan du räkna ut kostnaden per dag. 

Vanliga frågor:

 1. Vad är Vitamin-D?

D-vitamin har flera uppgifter i våra kroppar. Det ser till att hålla ditt kalcium och fosfor på  hälsosamma nivåer. Det resulterar i att skelett och tänder växer i en god takt. D-vitamin spelar även en stor roll i vårt immunsystem och ser till att det fungerar som det ska. 

Vid brist på D-vitamin är det vanligt att känna sig trött och du kan även få värk i olika kroppsdelar. D-vitamin är något vi producerar automatiskt i kroppen när vi befinner oss ute i solen och det är även något som vi kan få i oss via viss mat. 

 1. Varför ska man ta Vitamin D-tillskott?

Sjukdomar som bland annat diabetes och hjärtsjukdomar har visats sig höra ihop med låga D-vitaminnivåer. Risken för hjärtsjukdomar har visats minska vid ett ökat intag av D-vitamin. 

Brist på D-vitamin kan leda till sjukdomar som osteomalaci vilket innebär att en urkalkning sker i skelettet. 

 1. När ska jag ta Vitamin D-tillskott?

Våra kroppar producerar eget D-vitamin när vi befinner oss ute i solen, vilket blir svårt under det mörka vinterhalvåret. D-vitamintillskott är därför något som rekommenderas att ta under vintern. Då blir det mörkare och solen syns inte till lika ofta och skiner inte lika starkt. 

Om du tar D-vitamin som kosttillskott rekommenderas det att du tar det i samband med mat. D-vitamin är nämligen en fettlöslig vitamin som behöver fett för att kunna tas upp av kroppen ordentligt. 

About the Author

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Hälsokost 4 Life