0 comments

NMN (Nicotinamide Mononucleotide) är en molekyl som naturligt produceras i våra kroppar. Det förekommer bland annat i mat vi äter och är även en företrädare till en annan molekyl som kallas NAD+. NMN omvandlas till NAD+ i våra celler genom kemiska reaktioner. NAD+ är även en viktig del av energiomsättningen i cellerna.

Här går vi igenom vad NMN är för något, hur det skiljer sig från NAD+ och hur ett NMN eller NAD+ tillskott kan hjälpa dig att höja din prestanda. 

Vad är NMN vs NAD+?

NMN är en molekyl som förekommer naturligt i våra kroppar. Det är en företrädare till en annan molekyl som kallas NAD+. Molekylen NMN omvandlas till NAD+ genom kemiska reaktioner i våra celler. 

NAD+ spelar en stor roll gällande åldring av våra organ och celler. När vi blir äldre minskar kroppens produktion av NAD+ vilket skyndar på kroppens åldringsprocess. 

NAD+ är den vanligaste molekylen i kroppen förutom vatten. Denna molekyl är något vi behöver för att kroppen ska fungera. NAD+ reparerar och skyddar våra celler och ser även till att energiproduktionen i cellerna fungerar som den ska. NMN fördröjer helt enkelt vår åldringsprocess samt bevarar livskraften och vår styrka. 

Vem bör ta NMN och NAD+?

NMN och NAD+ är två tillskott som fungerar utmärkt att ta tillsammans. Dessa tillskott kombinerat kan snabbare gynna cellmetabolismen.

Brist på NMN och NAD+ kan leda till att vi känner oss energilösa, går upp i vikt och får ett sämre blodflöde. 

NMN har påverkat ämnesomsättningen hos överviktiga personer som varit nära att få diabetes typ 2 till det bättre. NMN förbättrar även kroppens produktion av insulin och själva insulinaktiviteten. Det resulterar i att tillskottet kan dämpa tillstånd och sjukdomar som diabetes och fetma. 

NAD+ ger energi till våra kroppar, fördröjer åldrandeprocessen och gynnar även personer med mitokondriella sjukdomar. 

Dina NMN och NAD+ nivåer påverkar kroppens åldrande

När vi åldras sjunker NAD+ nivåerna och det bidrar till att cellerna slutar att dela sig. Det har effekter på hela din kropp, allt ifrån elasticiteten i hyn till din muskelfunktion. 

När NAD+ nivåerna sjunker är det vanligt att du känner dig energilös och allmänt slöare i kroppen. Genom att ta tillskott av NMN och kan du öka nivåerna av NAD+ i kroppen och på så sätt förbättra dina cellers hälsa. 

NMN och NAD+ bromsar ner vår åldrandeprocess och bevarar livskraften i våra kroppar. Genom att ta ett NAD+ tillskott minskar tröttheten och utmattningen, du får mer energi och ork vilket får kroppen att kännas yngre. 

Dessa fördelar gör att tillskott av NMN och NAD+ har blivit allt vanligare bland anti-aging produkter. 

Kan du öka prestandan med NAD+ och NMN-tillskott?

Eftersom NMN är en sådan viktig komponent för att bilda NAD+ ger det många positiva effekter när du tar NMN-kosttillskott. En av dessa positiva effekter är starkare muskler och mer energi. 

NAD+ tillskott kan bland annat förbättra dina koncentration och förse kroppen med energi samt hjälpa dig bekämpa utmattning. Det i sin tur leder till att du presterar bättre. 

I Tokyo gjorde Yamauchi och hans kollegor en studie på män över 65 år där de under 12 veckors tid fick ta ett tillskott av NMN 250 mg per dag. Man fann att deras muskelstyrka och prestanda förbättrades avsevärt. Deras studie publicerades i det vetenskapliga magasinet Research Square och intresset har varit stort kring deras upptäckt. 

Hur kan NMN och NAD+ hjälpa mig?

Du behöver inte vara en man över 65 år för att se en positiv effekt med NMN eller NAD+ kosttillskott. Kvinnor behöver också dessa tillskott för att må bättre, och förutom att förbättra musklernas prestanda hjälper NMN dig även att bibehålla en ungdomlig hy, och vem vill inte ha det? 

Om du är ung och tränar mycket kan det också vara en god idé att ta ett NMN kosttillskott eftersom det hjälper cellerna att skapa energi i musklerna. Det bidrar även till musklernas återhämtning och läkning om det har uppstått skador. 

Detsamma gäller för NAD+ som ökar din koncentrationsförmåga och förser kroppen med energi. NAD+ hjälper även till med muskelåterhämtning och utvecklar musklerna när du tränar. Efter en lång arbetsdag är det något som kan behövas. 

Vad finns det för olika NMN och NAD+ kosttillskott?

De vanligaste kosttillskotten av NMN och NAD+ är antingen pulver eller kapslar. Vi hjälper dig att hitta det bästa MNM och NAD+ tillskottet för dig med vår topplista.

NMN har helt enkelt en viktig funktion för att hjälpa cellernas energiomsättning och celldelning. Om du söker ett tillskott som både kan få dig att känna dig bättre och se yngre ut, ja då är detta kosttillskottet för dig.

About the Author

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Hälsokost 4 Life