Pepperjam Verification

Vad är pistagesmör?

Vad är pistagesmör?

Pistagesmör är pistagenötter som mixats, mosats eller på ett annats sätt framställts till en nötmassa som sedan kryddats med salt eller andra ingredienser som lyfter smaken. Ofta rostar man nötterna innan man framställer nötmassan och man kan på så sätt få en intensivare eller rikare smak.

Recepten kan varier på olika sätt och när du köper pistagesmör. Olika varumärken ha sina egna det att producera nötsmöret. Det bästa varumärkena är de som innehåller nära 100% pistagenötter som har förädlats till ett nötsmör. Dessa ger mest för pengarna eftersom pistagenötter är nötter som kostar rätt mycket. Se var noga med att se upp för nötsmör som har blandats ut med andra nötsorter som t.ex. jordnötssmör.

Det är är ett mycket hälsosamt nötsmör som kan användas som en lyxig delikatess på många sätt. Smaken är svår att förklara. Den varierar med nötternas kvalité, om de är rostade eller inte och om de är saltade eller inte. Pistagesmör som görs av ekologiska pistagenötter av hög kvalité har en helt underbar smak. Det smaka som pistagenötter smakar fast tätare och mer koncentrerat.

Vi vill gärna ta del av dina åsikter

Lämna ett svar

Hälsokost 4 Life
Hälsokost 4 Life
Logo