0 comments

Hyaluronsyra är en fuktbindande sockermolekyl som finns naturligt i huden. Den har förmågan att binda fukt upp till 1000 gånger sin egen vikt och fungerar som en stötdämpare i kroppen. Hyaluronsyra fyller viktiga funktioner i bindväven och främjar hår, hud, naglar och kroppens leder. 

Vi går igenom vad hyaluronsyra är och hur det kan hjälpa din kropp både på insida och utsida.

Vad är hyaluronsyra?

Hyaluronsyra är trots namnet ingen syra utan det är en sockermolekyl som finns naturligt i huden och i lederna. 

Det är hyaluronsyra och kollagen som tillsammans hjälper huden att behålla sin fukt, elasticitet och sin struktur. Kroppens produktion av hyaluronsyra avtar ju äldre vi blir och det påverkar inte bara huden utan det påverkar även kroppens leder. Därför kan du som är lite äldre dra nytta av fördelarna med detta med hyaluransyra som ett extrakosttillskott.

Kan hyaluronsyra-tillskott ge dig bättre hy?

När vi blir äldre minskar kroppens egen produktion av hyaluronsyra och det kan resultera i att hyn blir torr och förlorar sin elasticitet och struktur. Att tillföra extra hyaluronsyra kan hjälpa din hy att binda fukten och bli slätare. Hyaluronsyra hjälper även till vid sårläkning och motverkar inflammationer i huden.

Hyaluronsyra passar alla hudtyper eftersom all hy mår bra av lite extra fukt som balanserar och slätar ut fina linjer och torrhetsrynkor. Vid regelbunden användning kommer din hy kännas mjukare, lenare och få tillbaka sin spänst. 

Vem bör ta hyaluransyra som kosttillskott?

Det finns många olika skönhetskrämer och serum att välja emellan som innehåller hyaluronsyra och du gör bäst i att testa dig fram för att hitta din personliga favorit. 

Alla behöver hyaluransyra i sin hudvård, och lever du i ett torrt klimat eller är äldre finns det också anledningar till att ta ett hyaluronsyra-kosttillskott som komplement. Det är något vi rekommenderar då det inte bara har en positiv effekt på din hud utan även får dina leder i kroppen att må bättre. Att välja rätt hyaluransyra-tillskott är individuellt och ett alternativ är inte rätt för alla. 

Kosttillskotten går givetvis att ta i kombination med att du använder krämer och serum och det förhöjer effekten och slutresultatet. Det finns ett flertal kosttillskott som har har denna kombination i en och samma tablett/pulver. 

Hyaluronsyra i flytande form

För de som inte gillar tabletter eller pulver finns hyaluronsyra även i flytande form. 

Nackdelen med några av de flytande produkterna är att de ofta är smaksatta med exempelvis citron, och det kan göra det svårt att blanda den i shakes om den har en annan smak. 

Hyaluronsyra i fillers

Eftersom denna sockermolekyl är ett otroligt kraftfullt vapen mot hudens åldrande så har även skönhetskliniker tagit fram produkter med hyaluronsyra. Idag har de flesta skönhetskliniker så kallade fillers med hyaluronsyra. Dessa ger snabba omedelbara resultat för de som är otåliga. Vi vill dock tillägga att fillers alltid bör kombineras med en god daglig hudvårdsrutin där du själv kan använda produkter med hyaluronsyra i.

Kan hyaluronsyra ge dig en bättre ledhälsa?

När vi blir äldre upplever många att vi blir stelare i vår kropp och våra leder. En bidragande orsak till denna stelhet är kroppens minskande produktion av hyaluronsyra. Hyaluronsyra finns nämligen i vår ledvätska, och ledvätskan smörjer lederna så att de kan röra sig friktionsfritt. Ledvätskan fungerar även som en stötdämpare för leden så den inte skadas vid tryck och belastning. 

Att ta hyaluronsyra kosttillskott kan hjälpa dig att återfå rörlighet och smidighet i dina leder. Kosttillskott med hyaluronsyra kombineras med fördel med kollagen eller MSM för ännu bättre effekt. 

Ungdomens källa existerar tack vare hyaluronsyra

Man kan likna denna magiska sockermolekyl till ungdomens källa eftersom den både får dig att känna dig friskare och se yngre ut. Fler och fler upptäcker de fantastiska resultat som hyaluronsyra ger, och efterfrågan på produkter ökar stadigt. Så om du inte redan har provat så vill vi uppmuntra dig till att ge det en chans för bättre hud och leder.

About the Author

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Hälsokost 4 Life