0 comments

En vetekudde är en användbar produkt för lindring av värk i ömma kroppsdelar. Vete som är rikt på vatten har en bra värmelagrande förmåga. Lägg din vetevärmare i micron under 1-3 minuter så har du en oslagbart skön värmekälla.

Allra vanligast är att man värmer kudden och för att sedan lägga den mot den del av kroppen där smärtan sitter.

Har du hört att den också kan kylas? Förvara den i frysen och ha den redo om du snabbt behöver kyla en skada. Den jämna och behagliga kylan från den kalla vetekornen lämpar dig bra när du behöver lindra en svullnad från idrottsutövande eller kyla hand du bränt dig på en ugnsplåt.

Att du kyla och värma med en vetekudde gör den redan praktisk. Men det är bara några sätt den kan göra nytta för dig. Här kommer sex praktiska sätt att använda din vetekudde.

1. Vetekudde till uppvärmning av frusna händer & fötter

Vetets cellulära struktur möjliggör kornens praktiska egenskaper. En egenskaper är lagring av energi. Vete absorberar och fördela både värme och kyla jämnt. Det är denna förmåga som gör vete till en utmärkt fyllning att använda i en värmekudde.

Att värma frusna kroppsdelar är någon som vetekudden gör oslagbart bra. Vete lagrar värme effektivt eftersom det innehåller mycket vatten. Lägg en varm kudde på dina dina frusna händer, fötter eller den del av din kropp som känns kall. Är du en frusen person kommer du älska känslan av att ha en vetekudde mot din kropp och njuta en del när den värmer dig och tar hand om kylan.

Hur värmer jag kudden?
Uppvärmningen tar bara några minuter i micron och sedan har du en värmekälla som ger din lindring som går att njuta till. Men visste du att det finns tofflor med inbyggda vetevärmare?

Tofflor med vetevärmare är som en dröm på vintern för dig som är frusen

2. Vetekudde när du bränt dig i solen

Sommarens soliga dagar gör oemotståndligt frestande att ge sig ut och njuta av värmen och bättre på solbrännan. Vi säger: ”Bara en timme i solen. Inte länge nog för att bränna sig” och skippar solskyddsfaktorn.

3 timmar senare lyser huden röd och du känner hur solsvedan sticker i ända in i skinnet. Lägg din vetekudden några timmar i frysen och låt den sedan kyla din hud när du bränt dig som mest.

Bästa av allt är att förbereda vetekudden i förväg under varma sommardagar. Att ha den redo hjälper dig att få svalkning ”on demand” eller lindring av solsveda utan väntan.

”Bara en timme i solen. Inte länge nog för att bränna mig” – Mr. Snart Solbränd

3. Vetekudde mot spända axlar & spänd nacke

Mycket sittande framför datorn? Ofta spänner vi oss utan att tänka på det när vi spenderar tid framför datorn.

Sitter du i en position där du behöver luta dig lite fram och kurva axlarna? En vanlig följd är spända axlar och spänd nacke. Särskilt om du sitter vid dator under längre perioder i stäck.

Så mycket som vi använder våra datorer och mobiltelefoner är det inte ovanligt vi blir i behov ett sätt att få axlar och nacke att slappna av.

Kombinationen av tyngd och värme från en vetekudde motverkar tendensen att dra upp dina axlar till ett spänt statiskt läge. Lägg en varm kudde över dina axlar för att hjälpa dig själv till ökad upplevelse av avslappning.

Kombinationen av tyngd och värme från en vetekudde motverkar tendensen att dra upp dina axlar till ett spänt statiskt läge.

4. Vetekudde istället för ispåse vid skador & svullnader

En hand som kommit i kläm eller ett knä som har fått sig en törn är en ofta en obehaglig upplevelse. När det händer är det bråttom att göra vad du kan för att lindra känningarna. En vetekudde kan minimera din svullnad och korta ner tiden som smärtan som håller i sig.

Vetekudden behöver kylas lägre tid än det tar att värme den då det är bra om du har en som ligger i frysen att använda vid behov.

Klämmer du fingret kommer behovet akut och då vill du inte vänta länge på köldbehandlingen. Om du inte har en vetekudde till hands går det bra att istället använda påse med frusta ärtor eller en påse med isbitar.

Den vetefyllda kudden ger en mer jämn och behaglig nedkylning. Jag föredrar den framför andra alternativ. Jag brukar alltid ha en som ligger i frysen som jag kan använda vid behov.

Vetekuddar är användbara för att lindra svullnader och eller skadan som uppstår när du klämmer dig.

5. Vetekudde som sött och mysigt gosedjur

Ett gosedjur kan vara och en trygghet och en mysig lekkamrat för ditt barn. Med tiden blir gosedjuret älskad bästa vän om följer barnet genom barndomen. Visste du att det finns vetekuddar som ser ut som gosedjur?

Vetekuddar som ser ut som gosedjur kan ge ditt barn ett extra mysigt sällskap i form av en värmande kropp. När ditt barn har svårt att sova värmer du den söta nallen eller grodan som är fylld med värmelagrande vete. När ditt barn kramar nallen blir vistelsen i sängen varm och mysig. Är ditt barn i behov av tröst kan ett värmande gosedjur vara väldig välkommet och kan tillföra en känsla av trygghet.

Dessa nallar kan även användas till att kyla blåmärken och svullnader om du lägger den i frysen några timmar. Värm nallen i mikron i någon minut för att hjälpa vid magknip eller andra småkrämpor. Ditt barn kommer älska att behandlas av sin bästa vän det gör ont.

Visste du att det finns nallar och gosedjur man brukar värma i mikron?

6. Vetekudde till lindring av smärta vid PMS, mensvärk

Värme är det bästa du kan göra för att lindra mensvärk.

Mensvärk är vanligt. Det uppstår genom att livmodern drar ihop sig för att kunna stöta ut slemhinnan. Det är mycket individuellt hur man upplever det och hur det är påfrestande för kroppen. Vissa får så stark smärta att de kräks och andra märker knappt av det när de lever sin dag precis som vanligt.

Att ha mycket smärta och verk är sällan något som är behagligt. När man har mycket värk är det lätt att känna en desperation efter lindring. Här kommer mitt bästa tips på hur du gör din dag mindre jobbig när det värker som mest:

Börja med att placera din uppvärmd vetekudde på den nedre delen av din mage och känn när din hud absorberar värmen och notera för dig själv hur det lindrar din smärta. Du värmer vetekudden max tre minuter i en mikro eller en lite länge tid en varm ugn. Värm inte för länge för den behöver ska inte vara så varm att det bränns. Många tycker om att använda en värmande kudde just vid PMS och mensvärk. Det ger en jämn fördelning av värme mot magen som hjälper musklerna att slappna av. Avslappningen brukar minska smärtan.

Värme brukar ofta vara den främsta tipset för smärtlindring vid mensvärk och PMS. Det finns också andra sätt att lindra värken i samband med menstruation som brukar vara effektiva.

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Hälsokost 4 Life